Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Пелмени»Традиционни грузински чебуреки

Традиционни грузински чебуреки

НикиНики
Новак
2358413k
Традиционни грузински чебуреки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Сега е ред на традиционните грузински чебуреки - хрупкави и много вкусни"

Необходими продукти

  • краве масло - 50 г
  • брашно - 500 г
  • вода - 250 мл гореща
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • лук - 1 бр.
  • телешка кайма - 350 г
  • вода - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го изсипете в дълбока купа заедно със солта, разтопеното масло и водата.

Омесете си хубаво меко тесто и го оставете настрана за 10-15 минути.

Нарежете лука на ситно и го добавете заедно със сухите подправки към каймата.

Разделете тестото за пелмените на равни части и ги разточете на тънко.

Сложете от едната страна плънка и след това ги свийте на две.

Пържете традиционните грузински чебуреки до златисто и им се насладете.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: