Начин на приготвяне
Захарта и яйцата се разбиват добре до получаване на пухкав крем. Зехтинът и млякото се добавят малко по малко, при непрестанно бъркане.
Миксерът се оставя на най-ниска степен. Към сместа се добавят пресетите брашно и бакпулвер. Разбърква се добре, за да се смесят продуктите.
Лимоновата кора се настъргва на ситната част на рендето. Не трябва да се засяга бяла част.
Щом е настъргана се оставя да се охлади за 10 мин. в хладилник, след което се добавят в сместа за пухкавите кексчета.
Приготвят се формички за магдалените. Сместа се разсипва, но не догоре - пълнят се 3/4 от формите. Отгоре се поръсва малко захар.
Ароматните мъфини се пекат за около 15-20 мин. в предварително загрята фурна на 200 градуса. Това се прави с цел рязка смяна на температурата на сместа и атмосферата.
По този начин сместа трябва да образува връхче. Това е типично за традиционните испански Магдалени.
Щом са готови, се оставят за отпочинат във фурната за пет минути и тогава се вадят.