Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Традиционни бухти с яйца

Традиционни бухти с яйца

Традиционни бухти с яйца
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Решихте ли вече с какво ще гарнирате традиционните бухти с яйца"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ракия - 2 с.л.
  • брашно - 600 - 650 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с бакпулвера.

Към киселото мляко се прибавя содата бикарбонат. След като спре да шупти, се добавят солта, яйцата и ракията. Сместа се разбърква. Постепенно към нея се прибавя брашното, като се бърка с лъжица. Когато сместа стане по-твърда, се прехвърля на плот и тестото се доомесва.

Тестото се оставя да почине 10-15 минути. Разточва се на кора с дебелина 3-4 милиметра. С помощта на нож за пица се изрязват бухтички с форма по желание.

Бухтите се пържат в маслена баня на умерен огън.

След като се извадят, се поставят върху домакинска хартия.

Поднасяме бухтите със сирене и любимо сладко. В случая сладко от смокини.

Приятен апетит с Традиционни бухти с яйца!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: