Начин на приготвяне
Брашното се пресява заедно с бакпулвера.
Към киселото мляко се прибавя содата бикарбонат. След като спре да шупти, се добавят солта, яйцата и ракията. Сместа се разбърква. Постепенно към нея се прибавя брашното, като се бърка с лъжица. Когато сместа стане по-твърда, се прехвърля на плот и тестото се доомесва.
Тестото се оставя да почине 10-15 минути. Разточва се на кора с дебелина 3-4 милиметра. С помощта на нож за пица се изрязват бухтички с форма по желание.
Бухтите се пържат в маслена баня на умерен огън.
След като се извадят, се поставят върху домакинска хартия.
Поднасяме бухтите със сирене и любимо сладко. В случая сладко от смокини.
Приятен апетит с Традиционни бухти с яйца!