Начин на приготвяне
Пресейте брашното. В средата му оформете кладенче и сипете вътре водата със солта и олиото. Имайте предвид, че течността трябва да е предварително загрята до 60 градуса.
Постепенно замесете меко и еластично тесто. Оставете го да почине за кратко, като го завиете с кърпа.
Междувременно пригответе плънката. Разбийте яйцата с изварата, посолете леко и оставете настрана.
Късайте парченца от тестото и ги намазнявайте с малко олио. След това разсточете на тънка и кръгла кора.
В средата сложете от плънката и прегънете внимателно. Притиснете краищата с пръсти и хубаво прищипете с вилица.
Загрейте достатъчно количество олио на умерен огън. Изпържете чебуреките до хубав загар и от двете страни.
Получават се много хрупкави банички с мека вътрешност и страхотен вкус.
Класическите Чебуреки за закуска са готови.