Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Закуска от херинга

Закуска от херинга

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Закуска от херинга1 / 2
26/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • риба - херинга - солено филе 200 гр.
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • червено цвекло - 1 бр.
  • маслини - 30 гр.
  • желатин - 20 гр.
  • майонеза - 6 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 сварение
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете костите от рибното филе и нарежете на кубчета.

Предварително сварените зеленчуци настържете на едро ренде. Маслините нарежете на сламки.

Залейте желатина с 3 с. л. гореща вода до набухване, след това изцедете, съединете с майонезата и загрейте.

В купа наредете слой червено цвекло, моркови, маслини, картофи и нарязаното рибно филе, залейте с сместа от желатина и майонезата.

Охладете 20 минути, след това поръсете с настъргани яйца. Украсете с копър или магданоз.

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: