Ezine.bg»Рецепти»Риба»Мезета»Херинга в сос

Херинга в сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Херинга в сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • херинга - 6 бр. (всяка по 225 г)
  • сол - 1.5 с.л.
  • горчица - 3 ч.л. английска
  • кисели краставички - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • За маринатата
  • оцет - 570 мл бял винен
  • бахар - 1 ч.л. зърна
  • кориандър - 1 ч..л.
  • горчица - 1/2 ч.л. семена
  • люти чушки - 1 бр. суха
  • дафинов лист - 2 бр.
  • кафява захар - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете маринатата. В тенджера смесете оцета, подправките, лютата чушка, дафиновите листа и захарта със 150 мл вода. Кипнете, намалете огъня и варете 5 минути. Охладете.

Овкусете херингата със сол и оставете да се отцеди за 3 часа. След това махнете солта и подсушете добре с кухненска хартия.

Нарежете всяка краставичка на три резена по дължина, поръсете всяка риба с горчица, сложете отгоре резени лук и краставички.

Навийте на рулца и прикрепете с коктейлна пръчица. Сложете ги в купа, поръсете с оставащия лук и залейте с маринатата.

Покрийте и сложете в хладилник за поне 48 часа.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: