Начин на приготвяне
Нарежете на малки късчета пилешките гърди. Сипете кафена чашка зехтин в тиган и добавете месото и наситнената глава лук.
Запържете и след 5 минути налейте 2 лъжици бяло вино. След като се изпари алкохолът (около минутка), добавете нарязания на малки парчета домат и ориза.
Овкусете сместа с щипка кимион и черен пипер, поръсете щедро с прясно нарязан магданоз. Налейте чаша топла вода и гответе 10-тина минути.
Прехвърлете в тава и добавете предварително нарязаните и леко осолени тиквички.
Разбъркайте мусаката и долейте до ръба на продуктите топла вода. Печете мусаката в умерено загрята фурна докато остане на мазнина.
Междувременно пригответе заливката. Разбийте жълтъците заедно с киселото мляко и залейте мусаката.
Поръсете отгоре с настърган пармезан и печете до приятен загар. Сервирайте порция от мусаката с лъжица кисело мляко.
Леката мусака с пиле и тиквички е готова.