Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с тиквички и кайма

Мусака с тиквички и кайма

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Не само с картофки се получава вкусна мусака, тази с тиквички е наистина страхотен различен вариант"

Необходими продукти

  • кайма - 350 грама
  • яйца - 2 броя
  • тиквички - 2 килограма
  • домати - 1 брой
  • лук - 2 глави
  • кисело мляко - 1 брой
  • брашно - 3 - 4 ч.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете една от главите лук и тиквичките.

Сипете олио в тенджера и ги запържете. Прибавете наситнения домат и сипете малко вода. Посолете и продължете да задушавате зеленчуците.

Прехвърлете ги в намазнена тава.

С другата глава лук запържете каймата. Налейте чашка вода и овкусете с черен пипер и чубрица.

Сипете запържената кайма върху тиквичките и запечете за 30-тина минути в умерено загрята фурна.

Разбийте яйцата заедно с млякото и брашно. Залейте мусаката и печете още около 10-15 минути.

Мусаката с тиквички и кайма е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: