Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с патладжан, тиквички и кайма

Мусака с патладжан, тиквички и кайма

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Мусака с патладжан, тиквички и кайма
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
31/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • риган - 1 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • брашно за овалване
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • тиквички - 4 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • кайма - 800 г
  • за заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата задушаваме в малко олио и към нея добавяме лука, чесъна, ригана, черен, червен пипер и солта на вкус.

Картофите обелваме и нарязваме на тънки кръгчета, като ги подреждаме в намаслена тава. Овкусяваме ги със сол на вкус.

Патладжана слагаме във вода с малко сол, за около 20 минути. Тиквичките и патладжана почистваме и нарязваме на кубчета и ги поръсваме със сол на вкус.

Почистваме и нарязваме магданоза и копъра, като ги смесваме с каймата, тиквичките и патладжана.

Готовата смес изсипваме върху картофите.

Чушките и доматите измиваме и ги нарязваме, като след това нареждаме върху патладжана.

Поставяме в печката и печем мусаката в предварително загрята на 180-200 градуса, около 2 часа.

Приготвяме заливката, като смесваме всичките продукти. Когато е готова мусаката, изваждаме за момент от фурната и заливаме със заливката.

Печем до желания загар.

Мусаката с патладжан, тиквички и кайма е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: