Начин на приготвяне
Каймата задушаваме в малко олио и към нея добавяме лука, чесъна, ригана, черен, червен пипер и солта на вкус.
Картофите обелваме и нарязваме на тънки кръгчета, като ги подреждаме в намаслена тава. Овкусяваме ги със сол на вкус.
Патладжана слагаме във вода с малко сол, за около 20 минути. Тиквичките и патладжана почистваме и нарязваме на кубчета и ги поръсваме със сол на вкус.
Почистваме и нарязваме магданоза и копъра, като ги смесваме с каймата, тиквичките и патладжана.
Готовата смес изсипваме върху картофите.
Чушките и доматите измиваме и ги нарязваме, като след това нареждаме върху патладжана.
Поставяме в печката и печем мусаката в предварително загрята на 180-200 градуса, около 2 часа.
Приготвяме заливката, като смесваме всичките продукти. Когато е готова мусаката, изваждаме за момент от фурната и заливаме със заливката.
Печем до желания загар.
Мусаката с патладжан, тиквички и кайма е готова.