Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Безмесна мусака с тиквички и сирене

Безмесна мусака с тиквички и сирене

Безмесна мусака с тиквички и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Мусаката дори без месо ни е много, много вкусна"

Необходими продукти

  • сирене - 200 г
  • тиквички - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • моркови - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • магданоз - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • за заливката
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичката на кръгчета, оваляйте я в брашно и я запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

След това нарежете лука, рендосайте морковите и ги запържете в същия тиган.

Овкусете ги със сол, копър и черен пипер.

Наредете тиквичките в леко намазнена тава, изсипете отгоре другите зеленчуци и натрошете сирене.

Отгоре сложете още един ред тиквички.

Залейте мусаката от тиквички със заливка от яйца, кисело мляко и чесън и я сложете да се пече на 180 °C до готовност.

Поръсете я преди поднасяне с нарязан на ситно магданоз.

Безмесната мусака с тиквички и сирене е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: