ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мусака»Мусака от тиквички с елда

Мусака от тиквички с елда

Мусака от тиквички с елда
Снимка: станимира караджова
1 / 2
29/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме елдата в малко вода за 2 часа.

Загряваме фурната на 180°C.

В олиото запържваме ситно нарязаните морков и лук, към тях добавяме накиснатата и отцедена елда.

Нарязваме тиквичките на кубчета и ги прибавяме към останалите продукти. Подправяме със сол и чубрица.

Обелваме и нарязваме на ситно домата и го прибавяме към елдата.

Прибавяме и 1/2 ч.ч. вода, оставяме да заври и след това преместваме мусаката в тава.

Разбиваме яйцата с киселото мляко, заливаме тиквичките и запичаме на мусаката от тиквички с елда 180°C, докато заливката получи кафяв загар.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: