Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от тиквички без месо

Мусака от тиквички без месо

Мусака от тиквички без месо
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 щипки - млян
  • куркума - 1 щипка
  • топено сирене - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • цедено мляко - 4 с.л.
  • копър - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквичките и морковите и ги нарязваме на малки кубчета. Сипваме ги в тава. Нарязваме лука на дребно, доматите обелваме и нарязваме на парчета. Сипваме ги в тавата.

Поливаме с олиото, разбъркваме и печем във фурната 25 минути на 200 градуса.

След това посоляваме, добавяме черния пипер и куркумата.

Разбиваме яйцата с вилица, нарязваме вътре топеното сирене, добавяме цеденото мляко, разбъркваме и заливаме зеленчуците равномерно.

Печем мусаката още 20 минути на 250 градуса.

Сервирамемусаката с тиквички без месо поръсена с пресен копър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: