Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Икономична мусака без месо

Икономична мусака без месо

Икономична мусака без месо
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Дори без месо може да направите една чудесна мусака"

Необходими продукти

  • тиквички - 4 броя
  • сирене - 200 грама
  • кисело мляко - 250 грама
  • лук - 2 глави
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 2 щ.
  • олио - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките, след което ги нарежете на кръгчета.

Загрейте олиото и задушете наситнения лук. Прибавете тиквичките и гответе до тяхното омекване.

Свалете ги от огъня и овкусете с черен пипер и сол.

В голяма купа разбийте яйцата. Добавете към тях натрошеното сирене, млякото, брашното с бакпулвера и наситнения магданоз.

Прибавете зеленчуковата смес и внимателно разбъркайте.

Намазнете тава за печене и сипете вътре продуктите.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете мусаката до готовност - около половин час.

Икономичната мусака без месо е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: