Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с кълцано месо и праз

Мусака с кълцано месо и праз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Мусака с кълцано месо и праз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • праз - 2 големи стръка
  • картофи - 500 г
  • свинско месо - 500 г без кост
  • домати - 2 броя
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. по желание
  • магданоз - стръкчета пресен
  • за заливката
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо накълцайте възможно най-дребно. Нарежете ситно почистения праз, обелете картофите и ги нарежете на кубченца, Праза и картофите сложете да се запържат в сгорещена мазнина, докато променят цвета си.

Добавете кълцаното месо и бъркайте, докато се запържи и то. Прибавете ситно нарязани домати и подправките на вкус. Снемете от котлона и разбъркайте с нарязания ситно магданоз.

Прехвърлете сместа в тава и сложете да се пече мусаката от кълцано месо и праз до пълна готовност в загряна фурна. Накрая залейте с полива от яйцата, киселото мляко и содата и доопечете.

Апетитна мусака, която ще искате да приготвите отново и отново.

Тази мусака със свинско и картофи поднесете със свежа салата от домати и краставици.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: