Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Хасковски млин от кълцано месо

Хасковски млин от кълцано месо

IvankaIvanka
Новак
8452
Хасковски млин от кълцано месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • говеждо месо - 600гр.
  • телешко месо - 150 гр.
  • свинско месо - 150 гр.
  • сланина - 100 гр.
  • гъби - 200 гр. (пресни)
  • лук - 2 - 3 гл.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • кимион - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз - 1 вр.
  • ракия - 50 мл. (плодова)
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцваме трите вида месо. Измиваме и нарязваме на ситно гъбите, лука, чесъна и магданоза. Смесваме всичко. Прибавяме към сместа и белтъците от яйцата, натрошен дафинов лист, кимион, черен пипер, ракията, сол - на вкус. Разбъркваме внимателно.

Нарязваме сланината на филийки и ги нареждаме на дъното на тава. Разстиламе сместа върху тях и печем в умерена фурна.

Разбиваме останалите ни жълтъци с малко вода и заливаме ястието към края на печенето.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: