Начин на приготвяне
Патладжаните се нарязват на дебели шайби по дължина, посоляват се и се поставят в наклонена тава да се отцедят от горчивината. Нареждат се в тава заедно със зехтина, като се оставят 2-те най-големи парчета за отгоре.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава заедно с каймата, доматите, ригана, черния пипер и чесъна, докато водата на доматите изври.
В отделен съд се приготвя сос за заливката от маслото, брашното и прясното мляко като се бърка непрекъснато на слаб огън докато се сгъсти.
В тавичка се нарежда пласт от половината патладжани, пласт от сместа с каймата и така до изчерпване. Най-отгоре подреждате 2 големи парчета патладжани. Мусаката се залива със соса и се запича до готовност.
Коментари