Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от агнешко месо със спанак

Мусака от агнешко месо със спанак

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Мусака от агнешко месо със спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • лук - 5 - 6 стръка зелен
  • мазнина - 5 - 6 с.л.
  • агнешко месо - 1 кг смляно
  • сол
  • черен пипер
  • спанак - 1 кг
  • яйца - 2 броя твърдо сварени
  • мазнина - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • за заливката
  • вода - 1/2 ч.ч. гореща
  • кисело мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете накълцания лук в 5-6 с.л. мазнина и добавете смляното агнешко месо. Разбъркайте докато се запържи и овкусете със сол и черен пипер.

Отделно задушете до омекване почистения и нарязан спанак заедно с малко вода. Отцедете го и го разбъркайте с натрошените яйца, 2 с.л. мазнина, сол и черен пипер, както и накълцан магданоз.

Намазнете тава и разстелете по дъното 1/2 от агнешкото, отгоре спанака и втората част от каймата. Залейте мусаката с 1/2 ч.ч. гореща вода и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.

Щом е почти готова я залейте с разбитите заедно яйца, кисело мляко и брашно за заливката. Сложете да се запече на по-силна фурна. По желание поднесете мусака от агнешко месо със спанак с кисело мляко.

Рейтинг

3.7
52
43
30
22
10
Дай твоята оценка: