Начин на приготвяне
Запържете накълцания лук в 5-6 с.л. мазнина и добавете смляното агнешко месо. Разбъркайте докато се запържи и овкусете със сол и черен пипер.
Отделно задушете до омекване почистения и нарязан спанак заедно с малко вода. Отцедете го и го разбъркайте с натрошените яйца, 2 с.л. мазнина, сол и черен пипер, както и накълцан магданоз.
Намазнете тава и разстелете по дъното 1/2 от агнешкото, отгоре спанака и втората част от каймата. Залейте мусаката с 1/2 ч.ч. гореща вода и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.
Щом е почти готова я залейте с разбитите заедно яйца, кисело мляко и брашно за заливката. Сложете да се запече на по-силна фурна. По желание поднесете мусака от агнешко месо със спанак с кисело мляко.