Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко със спанак и овесени трици

Агнешко със спанак и овесени трици

Агнешко със спанак и овесени трици1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 ½ - 2 кг бут
  • спанак - 1 кг пресен или замразен
  • зелен лук - 2 връзки
  • овесени трици - 1 с.л.
  • масло - 30 - 40 г краве
  • девесил - 2 - 3 щипки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесете овесените трици, девесила, солта, черния и червен пипер, прибавете малко вода, за да се получи гъста каша, объркайте я добре и намажете измитото и хубаво натрито с разтопеното масло агнешко месо.

В намаслена тава сипете ситно нарязания спанак и надробения на парчета, дълги около 2-3 см, зелен лук, сложете месото, покрийте отгоре с фолио и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна в продължение на 2 часа.

Поднесете ястието топло с гарнитура от варен ориз и украсено с маринован арпаджик.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: