Печено агнешко със спанак

Печено агнешко със спанак
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Предлагаме тази рецепта за всички почитатели на агнешкото месо. Задължително опитайте!"

Необходими продукти

  • агнешки пържоли - 5 бр.
  • лук - 2 бр.
  • спанак - 500 г
  • шийтаке - 5 - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • ориз - 2 ч.ч.
  • бульон - 6 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган или тенджера сложете малко мазнина и запечатайте агнешките пържоли от двете страни.

Извадете и заделете.

Обелете гъбите, нарежете (ако са големи) и изпържете в същата мазнина.

Добавете лука, нарязан на дребно, а малко по- късно и спанака.

Изчакайте да намали обема си и сложете ориза.

Налейте бульона след няколко минути и добавете подправките.

Щом заври махнете от котлона.

Прехвърлете в тавичка за печене.

Поставете агнешките пържоли отгоре и печете печено агнешко със спанак в предварително загрята фурна на 190- 200°C до готовност.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: