Свинско вретено на фурна

Свинско вретено на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
160 мин.
Порции
2
"Черпим виртуално с порция от нашето специално свинско вретено на фурна - ако искате да го опитате, имате рецептата"

Необходими продукти

  • свински вратни пържоли - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • шунка - 4 бр. слайсове
  • бекон - слайсове
  • кисели краставички - 1 бр.
  • моркови - 1/2 бр. от туршия
  • кашкавал - за поръсване
  • бира - 1/2 кутийка
  • краве масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пържолите. Сложете ги на дървена дъска и ги начукайте с дървено чукче, като се стремите да ги изтънявате и разширявате.

Поръсете със сол и черен пипер. Сложете две парчета шунка. Нарежете краставичката и моркова на дребно. Сложете ги в единия край и завийте на руло.

Всяко свинско руло завийте със слайсовете бекон, като гледате да се застъпват краищата. Поставете ги в тавичка за печене. Налейте бирата.

Нарежете парчетата краве масло отгоре върху месото. Затворете тавичката с алуминиево фолио и печете сочното свинско вретено в загрята фурна на 170 градуса за 2 часа.

Махнете фолиото, поръсете с кашкавал и увеличете фурната на 200 градуса. Печете за около 10 минути и извадете.

Оставете печеното свинско леко да се охлади и сервирайте свинското вретено на фурна веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: