Начин на приготвяне
Измийте пържолите и ги изтънете с дървено чукче.
В тиган изпържете гъбите, предварително обелени и нарязани на филийки.
Добавете бекона, а малко след това и лука. Пържете до омекване на всички продукти.
Напълнете пържолите с плънката и поставете по едно парче кашкавал във в всяка.
Завийте на руло и подредете в тавичка за печене. Нарежете на едро лука, моркова и целината.
Налейте виното, водата и 2 с.л зехтин. Поръсете със солта, черния пипер и ригана.
Затворете тавичката плътно с алуминиево фолио и печете руладините за 2 часа на 180 градуса.
Извадете тавата от фурната и махнете фолиото.
Извадете също така и свинското вретено. Пасирайте всичко в тавата. Ако няма достатъчно вода, добавете още малко.
В тиган разтопете кравето масло и запържете брашното.
Разредете с пасираната смес и добавете сметаната.
Варете 5 минути и изключете.
Поднесете в подходяща чиния свинско вретено със сметанов сос.