Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Свинско вретено със сметанов сос

Свинско вретено със сметанов сос

Свинско вретено със сметанов сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • лук - 1 /2 бр.
  • гъби - 4 бр.
  • бекон - 40 г
  • риган
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - твърд 4 парчета
  • още
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • целина - 1/2 стък
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • вода - 1 к.ч.
  • краве масло - бучка
  • брашно - 1 с.л.
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги изтънете с дървено чукче.

В тиган изпържете гъбите, предварително обелени и нарязани на филийки.

Добавете бекона, а малко след това и лука. Пържете до омекване на всички продукти.

Напълнете пържолите с плънката и поставете по едно парче кашкавал във в всяка.

Завийте на руло и подредете в тавичка за печене. Нарежете на едро лука, моркова и целината.

Налейте виното, водата и 2 с.л зехтин. Поръсете със солта, черния пипер и ригана.

Затворете тавичката плътно с алуминиево фолио и печете руладините за 2 часа на 180 градуса.

Извадете тавата от фурната и махнете фолиото.

Извадете също така и свинското вретено. Пасирайте всичко в тавата. Ако няма достатъчно вода, добавете още малко.

В тиган разтопете кравето масло и запържете брашното.

Разредете с пасираната смес и добавете сметаната.

Варете 5 минути и изключете.

Поднесете в подходяща чиния свинско вретено със сметанов сос.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: