Начин на приготвяне
Нарежете свинското на по-едри късове, овкусете го с подправка за барбекю, соевия сос, малко олио, меда и черен пипер и го оставете в похлупен съд в хладилника за няколко часа.
Нарежете зеленчуците на парчета. Морковите и тиквичката може да нарежете на тънки жулиени с помощта на белачка. Гъбите се нарязват на тънки филийки, лука на полумесеци.
Загрейте сача и го намажете равномерно с олио 3 пъти, за да се загрее добре. Сложете месото да се запържи и бъркайте, докато е готово. Извадете сготвеното свинско, намажете сача отново и сложете всички зеленчуци също да се запържат.
Щом придобият лек загар, добавете месото и гответе още няколко минути. Овкусете със сол и поднесете горещо.
Коментари