Начин на приготвяне
Кюфтета на барбекю, които ще ви станат любими!
Каймата се слага в голяма дълбока купа. Ако не е предварително осолена, се добавя сол. Настъргва се една голяма глава лук, след което идва ред на подправките за кюфтета - кориандър, кимион, чубрица, черен, червен и лют червен пипер, сух риган, чесън на прах и сминдух.
Каймата се омесва хубаво с ръце, като на порции се прибавя около една чаена чаша вода, за да станат сочни кюфтета.
Хубаво обърканата кайма се оставя в затворен съд в хладилник за поне 3-4 часа. От нея се оформят кюфтета с подправки, които се поставят върху обгорената и намазнена скара на барбекюто.
Консумират се с гарнитура по желание и умерено количество студена бира.
Ето че ни остава само да се насладим на тези вкусни кюфтета на барбекю!