Крехко агнешко по турски

07/05/2020
"Как се прави идеалното крехко агнешко по турски - даваме рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо297
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От олиото, солта и червения пипер се прави каша.

Джодженът се нарязва на ситно.

Агнешкото месо се измива и се намазва с варират.

Оставя се в хладилник да преседи поне 2 часа, аз го оставих за цяла нощ.

На дъното на тава сипвам малко вода слагам агнешкото и поръсвам с Джоджен.

Покривам с алуминиево фолио и пека на 200°C за 120 мин.

След това махам фолиото и готвя печеното агнешко още 30 мин, като от време на време поливам със сока, който е пуснало месото.

Подправките на това крехко агнешко по турски може да са съобразени с турската кухня - кимион, сумак...

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар