Печено агнешко с ориз и гъби

Печено агнешко с ориз и гъби
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Хапнете сладко, сладко печено агнешко с ориз и гъби"

Необходими продукти

  • джолан - 2 бр. малки, агнешки
  • ориз - 2 ч.ч
  • чушки - 1 бр. червени
  • микс зеленчуци - 1 пакет замразени
  • гъби - 6 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • шафран
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешките джоланчета и ги сварете в тенджера под налягане за половин час. Извадете и прецедете бульона.

В тиган или тенджера запържете чушките, нарязани на ивици. Извадете и заделете. В същата мазнина сложете лука, нарязан на дребно. Добавете гъбите на филийки( предварително обелени) и замразените зеленчуци.

Запържете всичко до златисто. Сложете домата, рендосан и чесъна, пресован през преса. След няколко минути добавете ориза. Налейте вода и сложете подправките. Прехвърлете в тавичка. Сложете двата джолана и чушките отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност агнешкото с ориз.

Печено агнешко с ориз и гъби сервирайте със зелена салата с репички.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: