Начин на приготвяне
Измийте агнешките джоланчета и ги сварете в тенджера под налягане за половин час. Извадете и прецедете бульона.
В тиган или тенджера запържете чушките, нарязани на ивици. Извадете и заделете. В същата мазнина сложете лука, нарязан на дребно. Добавете гъбите на филийки( предварително обелени) и замразените зеленчуци.
Запържете всичко до златисто. Сложете домата, рендосан и чесъна, пресован през преса. След няколко минути добавете ориза. Налейте вода и сложете подправките. Прехвърлете в тавичка. Сложете двата джолана и чушките отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност агнешкото с ориз.
Печено агнешко с ориз и гъби сервирайте със зелена салата с репички.