Агнешко с ориз, гъби и спанак

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Агнешко с ориз, гъби и спанак
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
19/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Чудно ястие за любими хора - агнешко с ориз, гъби и спанак"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • олио - 6 с.л.
  • зелен лук - 2 връзки
  • гъби - 300 г
  • спанак - 200 шепи
  • ориз - 2 ч.ч.
  • домати - 1/2 к.ч. пасирани
  • джоджен - 5 - 6 стръка пресен
  • девесил - 2 стръка пресен
  • мащерка - 1 ч.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това вкусно печено агнешко месото се нарязва на порции и се овкусява със сол, червен и черен пипер.

Пресният, зелен лук се почиства и нарязва на дребно. Слага се направо в тавата за печене и се задушава в малко олио и вода.

Към него се прибавят почистените и нарязани гъби.

След кратко разбъркване се прибавя измитият ориз заедно с една чаша вода. Разбърква се, докато се усвои водата.

Добавят се сол на вкус, нарязаните подправки и пасираните домати.

Наливат се още две чаши и половина вода и се нареждат парчетата агнешко месо.

Тавата с агнешкото с ориз се покрива с алуминиево фолио или с капак (ако тавата е с капак).

Агнешко с ориз, гъби и спанак се пече на 200 градуса за около един час и половина.

Малко преди готовност, се маха фолиото и агнешкото със спанак се допича за кратко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: