Начин на приготвяне
За това вкусно печено агнешко месото се нарязва на порции и се овкусява със сол, червен и черен пипер.
Пресният, зелен лук и спанакът се почистват и нарязват на дребно. Слага се направо в тавата за печене и се задушава в малко олио и вода.
Към тях се прибавят почистените и нарязани гъби.
След кратко разбъркване се прибавя измитият ориз заедно с една чаша вода. Разбърква се, докато се усвои водата.
Добавят се сол на вкус, нарязаните подправки и пасираните домати.
Наливат се още две чаши и половина вода и се нареждат парчетата агнешко месо.
Тавата с агнешкото с ориз се покрива с алуминиево фолио или с капак (ако тавата е с капак).
Агнешко с ориз, гъби и спанак се пече на 200 градуса за около един час и половина.
Малко преди готовност, се маха фолиото и агнешкото със спанак се допича за кратко.