Начин на приготвяне
Нарежете месото на порции и го залейте с вода в тенджера. Сипете лъжица сол, 2-3 дафинови листа, 10 зърна черен пипер и 5-6 зърна бахар.
Налейте малка чашка ракия и щом течността заври, намалете котлона, махнете пяната и варете в продължение на 40-тина минути.
В друга тенджера сложете агнешките дреболии (шкембе, чревца, дроб и сърце). Залейте ги с вода, овкусете със сол, бахар и 2 дафинови листа и варете на бавен огън до готовнот. Извадете сварените дреболийки и ги нарежете.
В широка, но плитка тенджера сипете малко олио и запържете наситнена глава лук и моркова на кубчета.
Добавете нарязания на ситно чесън и зелен лук. Измийте добре ориза и го добавете. Пържете 2-3 минути, като не спирате да разбърквате.
Прибавете булгура, поръсете с лъжца червен пипер и налейте около 5 чаши от бульона, в който се вариха агнешките продукти (задължително прецедете).
Добавете дреболиите към ориза и овкусете с джоджен и девесил. Прехвърлете всичко в голяма намазнена тава. Отгоре наредете агнешкото месо, залейте с бульон и намажете месото с червен пипер.
Включете фурната на 200 градуса и печете агнешкото до готовност - около 40 минути.
Агнешкото с ориз и булгур е много вкусно.