Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Агнешко с ориз и булгур

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
4410795265
Агнешко с ориз и булгур
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
23/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 килограм
  • агнешко месо - 2 кг (котлети и ребърца)
  • ориз - 1 голяма ч.ч.
  • булгур - 1 голяма ч.ч.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 3 връзки
  • бахар - 10 зърна
  • черен пипер - 10 - тина зърна
  • дафинов лист - 4 - 5 листа
  • пресен чесън - 1 връзка
  • червен пипер
  • ракия - 50 мл
  • девесил
  • джоджен
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции и го залейте с вода в тенджера. Сипете лъжица сол, 2-3 дафинови листа, 10 зърна черен пипер и 5-6 зърна бахар.

Налейте малка чашка ракия и щом течността заври, намалете котлона, махнете пяната и варете в продължение на 40-тина минути.

В друга тенджера сложете агнешките дреболии (шкембе, чревца, дроб и сърце). Залейте ги с вода, овкусете със сол, бахар и 2 дафинови листа и варете на бавен огън до готовнот. Извадете сварените дреболийки и ги нарежете.

В широка, но плитка тенджера сипете малко олио и запържете наситнена глава лук и моркова на кубчета.

Добавете нарязания на ситно чесън и зелен лук. Измийте добре ориза и го добавете. Пържете 2-3 минути, като не спирате да разбърквате.

Прибавете булгура, поръсете с лъжца червен пипер и налейте около 5 чаши от бульона, в който се вариха агнешките продукти (задължително прецедете).

Добавете дреболиите към ориза и овкусете с джоджен и девесил. Прехвърлете всичко в голяма намазнена тава. Отгоре наредете агнешкото месо, залейте с бульон и намажете месото с червен пипер.

Включете фурната на 200 градуса и печете агнешкото до готовност - около 40 минути.

Агнешкото с ориз и булгур е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: