Начин на приготвяне
За да приготвите тази рецепта, започнете с обелването на картофите, измийте ги под течаща вода и след това ги нарежете на филийки, след това отстранете краищата на морковите, измийте ги и ги нарежете на филийки, не много тънки.
В съд сложете брашното и набрашнете парчетата месо, след това в тенджера сложете 3 супени лъжици зехтин, ситно нарязания лук и запържете малко.
Добавете набрашненото нарязано месо, дафиновия лист, розмарина и салвията, запържете за 5 минути и след това добавете бялото вино, изчакайте да се изпари. Добавят се картофите и морковите, измития и наситнен магданоз.
Добавете зеленчуковия бульон и гответе поне 40 минути, подправете с малко сол, ако прецените. Не оставяйте агнешката яхния да се сгъсти прекомерно, може да добавите още бульон, ако е необходимо.
Препоръчително е да го хапнете веднага или най-много да го оставите за един ден в хладилника в херметически затворен съд и да го затоплите преди сервиране.
Сервирайте и се насладете на това ярешко.
Ярешка яхния с картофи и моркови е идеално ястие за вечеря в студените зимни вечери.
Приятен апетит!