Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Свинско с картофи яхния

Свинско с картофи яхния

Сергей АнчевСергей Анчев
Новак
216233965
11/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 500 - 600 грама
  • мазнина - 4 с.л. растителна
  • картофи - 4 - 5 големи
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 голям
  • чушки - 2, най - добре червена и зелена
  • люти чушки - 2 / по желание /
  • домати - 2 добре узрели
  • джоджен - 5 - 6 стръка или 1 с.л. изсушен
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л. градинска
  • черен пипер - ½ ч.л. смлян
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки месото. Картофите обелете и нарежете на едри резени, доматите настържете, а морковът, лукът, джодженът и чушките наситнете.

Загрейте мазнина и запечайте за 2 минути месото. Извадете го и в същата мазнина задушете лука, чушките и моркова.

Прибавете червения пипер и брашното. След като запържите за кратко, налейте 2 чаши гореща вода и настърганите домати.

Разбъркайте и прибавете картофите, месото и всички подправки. Овкусете яхнията със сол.

Оставете манджата да къкри половин час под капак. Поднесете с хляб за топване в тази вкусна яхния.

Свинското с картофи яхния е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: