Пиле с картофи яхния

Пиле с картофи яхния
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешко месо - бяло или 2 бутчета
  • картофи - 4 - 5
  • дафинов лист - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • доматен сок - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - пресен
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олио в тендера и запържете в него нарязаното пилешко. Прибавете ситно нарязания лук и картофите. Разбъркайте и след 3-4 минути сипете червения пипер.

Налейте топла вода - количество, колкото да покрие продуктите. Оставете да се готви на умерена температура.

Щом зеленчуците и месото са готови, извадете месото и го обезкостете (ако са бутчета), след което се накъсва на малки парченца.

Върнете в тенджерата и добавете дафиновия лист, доматения сок и сол.

Яхнията се готви още няколко минути. Ако е по-рядка, може да се сгъсти с малко брашно.

Готовата яхнийка се поръсва с пресен магданоз и се поднася топла.

Пилето с картофи яхния е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: