Начин на приготвяне
Добре почистената агнешка главичка трябва да се разцепи на две части, но така че в нея да си останат непокътнати езикът и мозъкът.
В отделен съд настържете на ренде хляба, смесете го с пресования чесън. Добавете малко сол и черен пипер по ваш вкус и разбъркайте добре.
Сложете маста и олиото на дъното на дълбок съд. Отгоре поставете агнешката главичка е я поръсете с овкусената хлебна смес. Добавете чаша вода.
Така приготвената главичка се пече около 80 минути под фолио в предварително загрята на 180 градуса фурна /без вентилатор/. Фолиото се отстранява и главичката се запича до получаването на приятен загар.
Поднася се заедно с резени лимон и поръсена със ситно нарязан пресен магданоз. Идеална гарнитура са задушените пресни картофи.