Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Агнешка дреболия на фурна

Агнешка дреболия на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Агнешка дреболия на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3-4
"Дори и да напуснем родния си дом, любимите ни рецепти винаги ще са с нас"

Необходими продукти

  • агнешки дреболии - 750 гр.
  • сланина - 200 гр.
  • лук - 3 глави
  • вино - 3 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • магданоз
  • копър
  • лимони
  • за заливка
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 300 - 400 мл
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и предварително кипната дреболия нарязваме на парчета. Запържваме я до зачервяване със сланината, нарязана на тънки ивици. Дреболията се изважда и в същата мазнина запържваме лука, като прибавяме и виното, нарязания чесън на дребно, сол, черен пипер и нарязан магданоз, джоджен и копър.

Връщаме обратно дреболията в тенджерата с бульона и захлупваме с капак и варим още малко. След което изсипваме всичко в съда в който ще печем.

Слагаме във фурна и печем около 1 ч. Накрая заливаме с разбитите продукти за заливката и доизпичаме. Изсипваме дреболията в съда, в който ще поднесем ястието. Посипваме с масло сос от лимона и нарязания магданоз.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: