Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печена агнешка плешка на фурна

Печена агнешка плешка на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печена агнешка плешка на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л
  • джинджифил - 1/2 к.л
  • къри - 1/2 к.л
  • бяло вино - 1 ч.ч
  • джоджен - на вкус сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме скилидките чесън и го счукваме със солта.

В съд поставяме черния пипер, джинджифила, кърито и виното.

Смесваме всичко много добре.

С тази смес обливаме месото от всички страни.

Така оставяме да престои около 2 часа, като го завиваме с фолио.

Загряваме си фурната до 180 градуса.

В тавичка си поставяме агнешката плешка, както е увито във фолио, и поставяме в печката.

Готвим печената агнешка плешка на фурна на среден огън 2 часа.

След като мине времето, премахваме фолиото и агнешкото на фурна оставяме да се допича до желания загар.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: