Начин на приготвяне
В загрят тиган стопете мазнината на нарязания на дребно бекон, след което го прехвърлете върху книжни салфетки.
Нарежете на малки парчета месото, оваляйте го в смесеното със сол и черен пипер брашно, изпържете го в стопената мазнина, извадете го и го сипете в глиненото гърне.
В същата мазнина запържете ситно нарязания лук, кръгчетата моркови и дребните кубчета целина за 5 мин., за да започнат да ухаят приятно, прибавете накълцания чесън и пържете още 1 мин.
Налейте виното, кипнете го за минута, добавете бульона, изчакайте да заври и сипете сместа върху месото, сипете бекона, захлупете гърнето/гювеча и го пъхнете във фурната за около час.
Изпържете едро нарязаните картофи в олиото, докато получат златиста коричка, сложете ги при месото заедно с дафиновия лист и мащерката и задушавайте ястието във фурната до готовност на картофите, но без капак.
От готовото ястие извадете дафиновия лист и го сервирайте поръсено със ситно нарязания магданоз.