Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печена агнешка плешка в ароматни подправки

Печена агнешка плешка в ароматни подправки

Печена агнешка плешка в ароматни подправки
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
115 мин.
Общо
135 мин.
Порции
5
"С тези подправки агнешката плешка става много ароматна и още по-вкусна"

Необходими продукти

  • агнешка плешка - 1 килограм
  • зехтин - 150 мл
  • мед - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 с.л.
  • мента - 1 с.л.
  • босилек - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чили - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесете меда със зехтина, чилито и наситнения чесън. Прибавете ароматните билки, черния пипер и солта.

С получената марината намажете обилно агнешката плешка. Увийте добре във фолио и оставете да се маринова до 24 часа.

Преди да започнете печенето, извадете месото на стайна температура, за да се отпусне малко.

Печете агнешкото заедно с фолиото в загрята на 180 градуса фурна за около 70-80 минути. 15-тина минути преди да извадите от фурната, махнете фолиото и оставете агнешкото да хване хрупкава коричка.

Печената агнешка плешка в ароматни подправки е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: