Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Мезета»Мезе от печена агнешка главичка

Мезе от печена агнешка главичка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Мезе от печена агнешка главичка
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • агнешка главичка - 1 бр.
  • червен пипер - 1 к.л
  • черен пипер - щипка поелание
  • олио - 50 г или масло
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката главичка почистваме добре и я поставяме в тенджера под налягане да ври до готовност.

Когато е готова, премахваме от тенджерата и оставяме настрана.

В купичка си правим смес от олиото, червения пипер и ситно нарязания джоджен. С готовата смес овалваме цялата глава.

Поставяме я в тавичка и печем във фурната, като обръщаме навсякъде.

Готовата агнешка главичка вадим от печката, охлаждаме и обезкостяваме, като нарязваме на парченца.

Поставяме в чинийка и поръсваме с черен пипер по желание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: