Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ярешко с картофи и моркови

Ярешко с картофи и моркови

Ярешко с картофи и моркови
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
2
"Две порции за нас от това вкусно ястие с ярешко и картофки - може и три"

Необходими продукти

  • картофи - 2 - 3 големи
  • червено цвекло - 1/2 малка глава
  • ярешко месо - 400 грама
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 голям
  • чубрица - по желание
  • червен пипер
  • черен пипер
  • мащерка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ярешкото месо от всякакви мазнини и ципи, ако има кокали го обезкостете.

Нарежете го на порционни парчета и го натрийте със сол, оставете да почине 15-тина минути.

Загрейте малко олио в тиган и запечайте месото отвсякъде.

Нарежете почистените моркови, картофи и цвекло на по-едри парчета.

Намазнете тава и вътре наредете месото, а около него разположете зеленчуците. Полейте с олио и овкусете с подправките - червен и червен пипер, сол.

Добавете и мащерка - прясна или сушена. Ако обичате чубрица, овкусете месото и с нея.

Залейте всичко с червеното вино и налейте малко топла вода. Покрийте тавата с алуминиво фолио.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете месото около 3 часа. Махнете фолиото и допечете за още 10-тина минути.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Ярешкото с картофи и моркови е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: