Начин на приготвяне
В подходяща тенджера с капак се загрява олиото и се запържва до побеляване месото.
Добавя се наситнените лук, чушка, целина, обелените и нарязани на едро картофи и щипка сол и черен пипер.
Котлонът се намалява и всичко се разбърква периодично, докато зеленчуците омекнат.
Прибавя се червеният пипер, доматеното пюре, скълцаният чесън и замразеният зеленчуков микс от грах и моркови.
Налива се горещият зеленчуков бульон, който трябва да покрива продуктите. Вари се на умерен котлон до пълното сваряване на месото и картофите. Накрая се поръсва с ронена чубрица.
Ако желаете да сгъстите свинското с грах, то разтворете супена лъжица брашно в малко студена вода и варете още няколко минути.
Добър апетит!
И вижте още вкусни предложения за кебап със свинско, както апетитни грах яхнии.