Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинско с грах и моркови на фурна

Свинско с грах и моркови на фурна

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
661542k
Свинско с грах и моркови на фурна
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Класическо ястие със свинско и грах, което често се готви във всички домове"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г плешка
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 1 бр. голям
  • грах - 2 буркана по 680 г
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. зелена
  • зелен лук - 2 стръка
  • домати - 50 г консерва
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • лют пипер - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
  • бульон - 500 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо и го сложете в дълбока тенджера на котлона със сгорещена мазнина.

Пържете го до златисто.

Нарежете зеленчуците и ги добавете към месото.

Овкусете с червен пипер, черен пипер и сол.

Сипете доматите, доматеното пюре, чушките и чесъна.

Гответе ястието още няколко минути и го махнете от огъня.

Изсипете граха в тава без водата и изсипете сместа от тигана.

Овкусете вкусната яхния с още червен пипер, риган и лют пипер. Сипете бульона и разбъркайте.

Сложете я да се пече за около 40 минути на 180 °C.

Свинското с грах и моркови на фурна е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: