Печено агне с бира

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печено агне с бира
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
5
"Телешкото си е телешко - несравним вкус"

Необходими продукти

  • агнешко месо - или цяло агнe
  • бира - 330 мл
  • джоджен - 1 ч.л.
  • девесил - 1 ч.л.
  • пресен лук - 1 ч.ч.
  • черен пипер - пожелание
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • бульон - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме зехтина с подправките и ги разбъркваме много добре.

С готовата смес намазваме месото от всички страни.

Сипваме бирата и бульона около месото и с алуминиево фолио завиваме тавата.

Слагаме агнешкото да се пече в загрята фурна на 160 градуса.

Продължителността на печене е около 3 часа.

Отстраняваме фолиото и допичаме до желаната коричка.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: