Начин на приготвяне
Почистваме си и нарязваме лука на полумесеци и го поставяме в съд с олио, за да се задуши за 4-5 минути.
Измиваме си добре пилешкото филе, нарязваме на хапки и го прибавяме към лука.
Почистваме си морковите и гъбите.
Морковите нарязваме на колелца, а гъбите на не много големи парчета.
Поставяме и тях и оставяме да се задушават за още около 4-5 минути под капак.
Обелваме си доматите, нарязваме ги както и чушката, праза и чесъна и тях прибавяме към останалите продукти.
Добавяме и дафиновия лист, червения пипер и когато апетитната кавърма заври, наливаме бялото вино.
Когато алкохолът се изпари, сипваме доматения сос, намаляваме котлона и оставяме турската кавърма да се готви на бавен огън в продължение на 40 минути, докато всички продукти са готови.