Кавърма по радомирски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Кавърма по радомирски1 / 2
22/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Какво ли придава този невероятен вкус на кавърмата по радомирски - подправките или любовта, с която е приготвена?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг плешка
  • праз - 2 - 3 стръка
  • чушки - 4 - 5 печени или 1/2 буркан
  • моркови - 1 брой
  • яйца - 4 броя
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • червено вино - 50 мл
  • дафинов лист - брой
  • джоджен - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на малки парчета. Сложете го да се задушава с малко олио до готовност, след което отцедете от мазнината. В същата мазнина се задушава нарязания на кръгчета праз и морков на пръчици.

Прибавете и нарязаните на ивички печени чушки. Овкусете с червен и черен смлян пипер, чубрица и джоджен. Прибавете към зеленчуците месото, долейте и виното и около 100 мл вода.

Сместа се разпределя в гювечета и отгоре се чуква по едно яйце. Сложете глинените съдове в студена фурна и печете на 190 градуса до запичане на яйцето.

Рейтинг

4.2
57
45
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Олга Иванова
Олга Иванова
изглежда вкусно,ще опитам и след това ще коментирам.
07.02.2014 00:57
Бойчо
Бойчо
Кавърмата се прави с чушки от туршиял
27.10.2013 10:46
4
2