Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пиле кавърма-кебап по рецепта на Звездев

Пиле кавърма-кебап по рецепта на Звездев

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Пиле кавърма-кебап по рецепта на Звездев
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. /1 червена и 1 зелена/
  • домати - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, колкото за 1 хапка, овкусете със сол и черен пипер, и залейте с 2 с.л. олио. Разбъркайте добре и оставете настрана, докато нарежете останалите продукти, да се маринова.

Нарежете чушките на кубчета със средна големина, а лука - на полумесеци.

В сгорещено олио запържете пилешкото месо, докато леко промени цвета си. Когато това се случи, го преместете в тава, която предварително леко сте намазнили.

В мазнината, в която се запържи пилешкото месо, запържете лука, чушките и доматите (в тази последователност) и преместете запържените зеленчуци с месото в тавата. Разбъркайте кавърмата.

Изпечете пилешката кавърма на загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути.

Бърза и лесна пиле кавърма-кебап по рецепта на Звездев!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: