Начин на приготвяне
Счукваме си яйцата в дълбок съд и разбиваме заедно със солта.
Към киселото мляко изсипваме хлебната сода и разбъркваме добре.
Яйчената смес добавяме към млечната и постепенно добавяме брашното.
Бъркаме, докато се получи хомогенна смес като за палачинки.
Вземаме си тиган и го намазваме с масло, като оставяме да се загрее.
Поставяме около 1 черпак от сместа, като не го разстиламе по цялата повърхност.
Изпичаме от двете страни нашите марудници. Внимаваме да не ги изгорим.
След това марудниците поставяме в чиния и поднасяме, като може да се консумират с мармалад или с гарнитура по избор.
Марудниците по рецепта на Иван Звездев ще ви станат любими!