Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Задушено Свинско»Свинско с картофи на фурна по Звездев

Свинско с картофи на фурна по Звездев

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
1908978193574
Свинско с картофи на фурна по Звездев
Снимка: Чародейката
1 / 7
06/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Опитайте това вкусно свинско с картофи на фурна по рецепта на Звездев, което ще ви стане любимо."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • картофи - 1.5 кг
  • кромид лук - 1 глава
  • олио - 6 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • брашно - 1 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опитайте това вкусно свинско с картофи на фурна по рецепта на Звездев, което ще ви стане любимо.

Свинското месо се нарязва на парчета, поръсва се със сол и черен пипер. Запържва се в дълбока тенджера заедно с олиото за около 5-6 минути, като се обръща, докато се позачерви.

Изважда се от съда и в същата мазнина се запържва лукът, нарязан на ситно. Поръсва се със сол и черен пипер на вкус и щом се задуши към него се добавя червеният пипер, доматеното пюре и 4 ч.ч. гореща вода (1 литър). Добавя се и месото и се задушава под капак на умерен котлон до пълното му омекване (около 45 минути).

След като месото е напълно сготвено, се добавят нарязаните на едри парчета картофи, докато се сварят (за около 15 минути).

През това време се обелват доматите и се нарязват на филийки.

Брашното се запържва в маслото и към него се добавят постепенно няколко черпака от тенджерата с месото и картофите, разбърква се хубаво и се връща в тенджерата.

Накрая всичко се изсипва в тава, отгоре се нареждат доматите, поръсват се с чубрицата и тавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час или до сгъстяване на ястието.

При сервиране на картофите с месо се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: