Начин на приготвяне
Опитайте това вкусно свинско с картофи на фурна по рецепта на Звездев, което ще ви стане любимо.
Свинското месо се нарязва на парчета, поръсва се със сол и черен пипер. Запържва се в дълбока тенджера заедно с олиото за около 5-6 минути, като се обръща, докато се позачерви.
Изважда се от съда и в същата мазнина се запържва лукът, нарязан на ситно. Поръсва се със сол и черен пипер на вкус и щом се задуши към него се добавя червеният пипер, доматеното пюре и 4 ч.ч. гореща вода (1 литър). Добавя се и месото и се задушава под капак на умерен котлон до пълното му омекване (около 45 минути).
След като месото е напълно сготвено, се добавят нарязаните на едри парчета картофи, докато се сварят (за около 15 минути).
През това време се обелват доматите и се нарязват на филийки.
Брашното се запържва в маслото и към него се добавят постепенно няколко черпака от тенджерата с месото и картофите, разбърква се хубаво и се връща в тенджерата.
Накрая всичко се изсипва в тава, отгоре се нареждат доматите, поръсват се с чубрицата и тавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна за около половин час или до сгъстяване на ястието.
При сервиране на картофите с месо се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!