Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Винен кебап по рецепта на Звездев

Винен кебап по рецепта на Звездев

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Винен кебап по рецепта на Звездев
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Черпим от опита на професионалните готвачи и ви представяме винен кебап по рецепта на Звездев"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • чесън - 2 скилидки
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • олио - 8 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 3 зърна
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, прибавете го в тенджерата с нагрятото олио и запържете за 2-3 минути. Нарежете месото на малки кубчета, посолете и поръсете с черен пипер на вкус, прибавете го към запържения лук и оставете да се пържи на силен огън, за 4-5 минути, без да разбърквате.

Нарежете моркова и чесъна на малки кубчета, прибавете ги към месото и разбъркайте, поставете капака на тенджерата и оставете на слаб огън да се вари, докато остане на мазнина.

След като месото поомекне, прибавете дафиновия лист, бахара, червения пипер, ако е нужно, посолете и поръсете с брашното, разбъркайте и налейте виното. След като поври 2-3 минути, прибавете доматите и задушете кебапа от свинско месо на слаб огън, за около 15 минути.

Малко преди да свалите тенджерата с вкусния кебап от огъня, поръсете с чубрица и прибавете маслото. Свалете тенджерата от огъня и оставете да се задуши, под затворен капак.

Поднесете кебапа с картофено пюре.

Апетитен винен кебап по рецепта на Звездев!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: