Начин на приготвяне
Нарежете лука на ситно, прибавете го в тенджерата с нагрятото олио и запържете за 2-3 минути. Нарежете месото на малки кубчета, посолете и поръсете с черен пипер на вкус, прибавете го към запържения лук и оставете да се пържи на силен огън, за 4-5 минути, без да разбърквате.
Нарежете моркова и чесъна на малки кубчета, прибавете ги към месото и разбъркайте, поставете капака на тенджерата и оставете на слаб огън да се вари, докато остане на мазнина.
След като месото поомекне, прибавете дафиновия лист, бахара, червения пипер, ако е нужно, посолете и поръсете с брашното, разбъркайте и налейте виното. След като поври 2-3 минути, прибавете доматите и задушете кебапа от свинско месо на слаб огън, за около 15 минути.
Малко преди да свалите тенджерата с вкусния кебап от огъня, поръсете с чубрица и прибавете маслото. Свалете тенджерата от огъня и оставете да се задуши, под затворен капак.
Поднесете кебапа с картофено пюре.
Апетитен винен кебап по рецепта на Звездев!