Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Традиционен винен кебап по стара рецепта

Традиционен винен кебап по стара рецепта

Традиционен винен кебап по стара рецепта1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 грама от шол
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • лук - 80 г нарязан
  • олио - 30 мл
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червено вино - 50 мл
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • дафинов лист - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете свинското на малки късчета - всяко парченце да е около 30 г. Овкусете със черния пипер и солта. Добавете нарязания лук.

Загрейте олиото и запържете месото до редуциране на отделилата се вода. Прибавете половината от виното, червения пипер и разреденото с малко вода доматено пюре.

Задушете кебапа на тих огън - трябва да остане само на мазнина. Залейте с малко горещ бульон или топла вода.

Щом месцето омекне, добавете останалото вино, зърната пипер, дафиновия лист и запърженото в масло брашно.

Сложете тенджерата в предварително загрята на 180 градуса фурна и гответе до пълна готовност на свинското.

Сервирайте кебапа със задушен в масло ориз.

Традиционният винен кебап по стара рецепта е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: