Начин на приготвяне
Наситнете свинското на малки късчета - всяко парченце да е около 30 г. Овкусете със черния пипер и солта. Добавете нарязания лук.
Загрейте олиото и запържете месото до редуциране на отделилата се вода. Прибавете половината от виното, червения пипер и разреденото с малко вода доматено пюре.
Задушете кебапа на тих огън - трябва да остане само на мазнина. Залейте с малко горещ бульон или топла вода.
Щом месцето омекне, добавете останалото вино, зърната пипер, дафиновия лист и запърженото в масло брашно.
Сложете тенджерата в предварително загрята на 180 градуса фурна и гответе до пълна готовност на свинското.
Сервирайте кебапа със задушен в масло ориз.
Традиционният винен кебап по стара рецепта е много вкусен.